X

BLOG GOV-IS

Izbrane zanimivosti, novice in novitete.

Blog

Nova linija naprav Microsoft Surface

Kaj skrivajo nove Surface naprave? Izboljšana avtonomija, novi procesorji, ...

Nova linija naprav Microsoft Surface

Microsoftovi prenosniki in tablice Surface že lep čas niso več neznanka niti v poslovnem svetu.

Surface linija še naprej postavlja nove standarde na področju mobilnosti, zmogljivosti in dizajna. Z najnovejšo generacijo Surface prenosnikov in tablic, kot so med drugimi Surface Laptop 7 in Surface Pro X, ki sta opremljena tudi z najnovejšimi Snapdragon procesorji, so te naprave popolnoma prilagojene potrebam sodobnih uporabnikov.

Kaj lahko od Surface-ov pričakujemo in komu so namenjeni?

 

Surface Laptop 7 – hitrejši in elegantnejši

Surface Laptop 7 prinaša večjo zmogljivost in še bolj »clean« dizajn v primerjavi s prejšnjimi generacijami. Na voljo je kar nekaj konfiguracij, ki vključujejo procesorje 13. generacije, vsekakor pa navdušuje možnost izbire naprav s procesorji Qualcomm Snapdragon. Prenosnik je super izbira tako za poslovno kot domačo uporabo.

SurfaceLaptop7

Lastnosti:

- 13,5- ali 15-palčni PixelSense zaslon na dotik z visoko ločljivostjo.

- Procesorji Intel Core i5/i7 13. generacije ali Snapdragon 8cx Gen 3 za izjemno hitrost in učinkovitost.

- Dolgotrajna baterija, ki omogoča do 19 ur neprekinjene uporabe.

- Izjemno hitro polnjenje, ki omogoča do 50 % napolnjenosti v 30 minutah.

 

Za koga?

Za napredne uporabnike, ki potrebujejo zmogljivo napravo za zahtevne naloge, kot so programiranje, oblikovanje ali obdelava videoposnetkov, je Surface Laptop 7 kar dobra izbira. Njegov tanek dizajn in lahka zasnova omogočata, da ga z lahkoto prenašate povsod, medtem ko zmogljivi procesorji in dolga življenjska doba baterije poskrbijo, da lahko prenosnik pri polni obremenitvi kar nekaj časa uporabljate tudi na samotnem otoku.

 

Surface Pro X – mobilnost s Snapdragon procesorji

Surface Pro X je prava revolucija med tablicami. Z novim Snapdragon 8cx Gen 3 procesorjem in 5G povezljivostjo prinaša izjemno hitrost in mobilnost, ki jo sodobni uporabniki potrebujejo. Model Pro X predstavlja zmogljivost dobrega prenosnika v ohišju tablice.

SurfaceProX

Lastnosti:

- 13-palčni zaslon z ločljivostjo 2880 x 1920, ki omogoča izjemno jasnost in podporo za Surface Pen.

- Snapdragon 8cx Gen 3 procesor, optimiziran za delo v oblaku in povezljivost 5G za hitrejši internet kjerkoli.

- Ultra slim zasnova, ki tehta manj kot 800 gramov.

- Baterija, ki zdrži do 15 ur neprekinjene uporabe.

 

Za koga?

Za vse, ki potrebujejo napravo, ki jo lahko uporabljajo kjerkoli – bodisi za delo, študij ali zabavo – je Surface Pro X odlična izbira. Z vgrajeno 5G povezljivostjo in zmogljivim Snapdragon procesorjem je popolna naprava za tiste, ki več časa preživijo zunaj matične pisarne.

 

Surface Go 4 – kompakten, lahek in idealen za osnovne naloge

Surface Go 4 je Microsoftova najmanjša in najlažja naprava v Surface liniji, vendar z izboljšanim procesorjem in zmogljivostmi, ki zadostujejo za vsakodnevna opravila. Primeren je za študente, šolarje ali tiste, ki potrebujejo napravo za hitro brskanje po spletu, urejanje dokumentov in ogledovanje vsebin.

SurfaceGO4

Lastnosti:

- 10,5-palčni zaslon, ki podpira dotik in Surface Pen.

- Procesor Intel Core i3 za boljše delovanje pri vsakodnevnih nalogah.

- Vzdržljiva baterija, ki omogoča do 11 ur delovanja.

- Tanek in lahek dizajn, idealen za prenosnost.

 

Za koga?

Surface Go 4 je idealna naprava za osnovna opravila, kot so pisanje dokumentov, brskanje po spletu in sodelovanje na Teams meetingih. Zaradi svoje kompaktne zasnove je primeren za tiste, ki potrebujejo hitro in enostavno rešitev za delo na poti ali doma.

 

Surface Laptop SE – najboljša izbira za šole in domače uporabnike

Surface Laptop SE je Microsoftov odgovor na potrebe izobraževalnega sektorja. Gre za cenovno ugodno napravo, ki pa še vedno prinaša visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje. Z najnovejšo različico operacijskega sistema Windows 11 SE, optimiziranega za šolske potrebe, je Surface Laptop SE popoln za učilnice in šolsko delo.

SurfaceLaptopSE

Lastnosti:

- 11,6-palčni zaslon z ločljivostjo 1366 x 768, idealen za osnovne naloge in delo v šoli.

- Intel Celeron procesorji, optimizirani za varčno delovanje.

- Do 16 ur baterije, ki z lahkoto zadošča za celoten šolski dan.

- Robusten dizajn, ki je narejen za večjo vzdržljivost v šolskem okolju.

 

Za koga?

Surface Laptop SE je zasnovan posebej za učence in študente. S sistemom Windows 11 SE, ki omogoča enostavno upravljanje aplikacij in dostop do učnih virov, je ta prenosnik idealen za šole, kjer so proračuni omejeni, a je še vedno potrebna zmogljiva in zanesljiva oprema.

 

Microsoft torej z najnovejšo serijo Surface naprav še naprej dviguje standarde na področju mobilnosti, zmogljivosti in povezljivosti. Ne glede na to, ali si zahteven uporabnik, ki potrebuje močan prenosnik za delo, ali pa študent, ki išče kompaktno tablico za učenje in ustvarjanje, lahko med Surface napravami zagotovo najdeš tisto, kar potrebuješ. Surface Laptop 7, Surface Pro X in ostale naprave ponujajo sodobne rešitve za sodobne potrebe, pri čemer pa ne sklepa kompromisov med zmogljivostjo in kompaktnostjo.

 

Te zanima?